Shimano Solstace 2500 RH

Posted Leave a commentPosted in Kalastusvälineet

Jos pitäisi valita yksi haspeli, valintani olisi ehdottomasti Shimanon Solstace 2500 RH!

Itse suosin ehdottomasti takajarrullista kelaa ja tämän ylivoimaisesti paras ominaisuus on ehdottomasti takajarruun integroitu taistelujarru, jolla pienellä heilautuksella muutat jarrun tiukkuutta nopeastikin vaikkapa kalan iskiessä. Ja kätevä monessa muussakin paikassa!

Kela on erittän kevyt, miellyttävä, pehmeä ja erityisesti tarkka. Tähän hyvä kuitusiima puolalle, hyvä vapa kaveriksi ja heität miten tarkkaan haluat ja minne haluat!

Kelasta löytyy sormilaukaisin sun muut nykyaikaiset namiskuukkelit ja 2500 ehdottomasti paras yleiskoko kaikkeen heittokalastukseen! Kuten edellä todettu, minun valintani!

Vision Kela Green – perhokela

Posted Leave a commentPosted in Kalastusvälineet

 Visionin kuuluisien CDC ja XLA kelojen yhdistelmä keveyttä, herkkyyttä ja tarkkuutta. Näiden lisäksi ostin kelan yksinkertaisesti siitä syystä, että se on pirun nätti!

Keloillahan ei perinteisesti ole hirvittävää merkitystä perhostelussa ja niihin törsätyt varat ovatkin yleensä perusteltu lähinnä ”no mut ku mä haluan tän” tyyppisillä vastauksilla. Tässä eräs erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto siihen.

Scott Flex 9” #6 – perhovapa

Posted Leave a commentPosted in Kalastusvälineet

Kun aloin ajatella uuden 5-6 luokkaisen vavan ostoa, oli minulla päällimmäinen vaatimus, että vavassa on oltava paljon voimaa.

Scottin Flex on kyllä vastannut siihen huutoon yhden kauden perusteella hyvin. Se on voimakas nopeatoiminen, mutta kuitenkin suht anteeksiantava jäykkyyteensä verrattuna vaikka vähän heitossa hätäilisikin. Tällä vavalla kyllä linkoaa vaikka muutamankin raskaasti painotetun liitsin kerrallaan pitkälle.

On parhaimmillaan juuri pitkissä perinteisissä ala- ja poikkivirtaheitoissa ja sillä rullaakin mukavasti. Mikään varsinainen pinturivapa tämä ei kuitenkaan ole eli pieni tunnottomuus vaivaa siinä. Tosin pärjää kuitenkin. Ja onnistuimpa tällä koukuttamaan larvastellen yhden kookkaan nousutaimenenkin. Tosin tällä kalalla oli eriävä mielipide tulevaisuutemme yhteisestä suunnasta, liekö sitten johtunut mistä.

Käsintehty loistavasti viimeistelty half wells kahvallinen jenkkiläinen vapa. Parhaimmillaan kirjolohivesillä.

Vision Nite 9” #6 – perhovapa

Posted Leave a commentPosted in Kalastusvälineet

Oli aikanaan ensimmäinen kunnollinen vapa, jonka ostin ja jolla opettelin perhonheiton ensiaskeleet. Mukavan keskitoiminen ja aloittelijalle hyvä vapa.

Omien vaatimusten kasvaessa vavasta loppui kuitenkin potku täysin kesken pitemmissä heitoissa, koska kyseessä kuitenkin melko löysä vapa.

Lopulta urhoollinen sotaratsu napsahti 5 vuoden käytön jälkeen toiseksi ylimmäisestä pätkästä poikki keskellä koskea.

Vision ruskea koskihaavi

Posted Leave a commentPosted in Kalastusvälineet

Todellinen perushaavi koskikalastukseen. Hyvä solmuton havas, johon ei helposti sotkeudu. Tosin jos on tarkoitus harrastaa enemmän catch and release- tyyppistä kalastusta, kannattaa ostaa silikonihavaksella! Tällä kyllä ruokakalat haavii.

Kahvassa mitta 45cm alkaen, joka on paikoin ihan kelvollinen apu. Haavin oma magneettilaukaisin on täysin kelvoton! Itse ostin erillisen Didan magneettivapauttimen, koska kyllästyin kiskomaan haavia takaani milloin mistäkin pusikosta tai kiviköstä. Tällöin kulkee melko mukavasti ja kevyesti selässä, kuten kuuluu.